13 april 2009

Vårvärme i Mackmyra...

Idag tänkte jag visa lite bilder på omgivningen där jag växte upp. Mackmyra heter stället och här ser man den nyplanterade kastanjeallén i Bruksparken. Det är en engelsk park och anlades på 1800-talet. I bakgrunden skymtar herrgården.

Mackmyra herrgård.

Lusthuset ligger längst ner i allén. Där vigs ett och annat kärt par.

Visst är det vackra färger på lusthuset! Går man in får man se en otrolig takmålning med vackra änglar.

Barnen älskar de här gungorna. De är uppsatta så högt att det blir en fantastisk sving i gunget.


Javisst, här ligger Sveriges första whiskydestilleri. Mackmyra Whisky. Här har jag varit på guidad rundtur - riktigt intressant. Fast jag gillar inte whisky, fniss.

Smältvattnet forsar öronbedövande i dammarna.


Det finns flera små söta broar som leder över små bäckar och åstumpar. Här har jag sprungit runt som barn och lekt. Som vuxen uppskattar jag nog ännu mer att få komma tillbaka till denna plats och njuta av allt vackert. Om ett par veckor är marken helt översållad av vitsippor!

Kram Y Maria

12 kommentarer:

Fredrika sa...

Hejsan, svejsan,
Vilka härliga bilder. Måste åka dit någongång då jag är där uppe. Har jag sagt att jag slog till coh köpte senaste Tildaboken. Man blir ju sååååå inspirerad. Men var ska man ha allt man sytt? Är lite sugen på att sy väskor - blir bra till tjejerna sedna. Men jag skulle vilja sy allt! Här är vi alla dunderförkylda - så typiskt!
/Fredrika

S o F sa...

Trevligt! Fina bilder på vackra omgivningar.
Mackmyra har man ju hört talas om just pga whiskeytillverkningen.

Ha det gott!

mylovelygrandma sa...

Hejsan! vilka underbara bilder! och så roligt namn:)Jag hade gärna bott i herrgården! Hoppas du haft en fin påskhelg!

Anna-Lena, Drömmar av silver sa...

Hej,

besökte flitiga Fredrika häromdagen och hon tipsade mig om din blogg så nu är jag här och "hälsar på"! Vilken fin blogg du har och vilka ljuvliga bilder du har tagit från Mackmyra. Min kära make hade gärna gjort ett besök där. Själv är väl jag också så där måttligt förtjust i whiskey... En god fortsättning på påsken önskar jag dig// Anna-Lena

Lauras gård sa...

Vad vackert! Det huset skulle man bo i och åka upp för allén, vilken känsla... Det måste varit mysigt att växa upp i den omgivningen. Kram Stina

Jenny sa...

Hej Maria!
Vilka härliga bilder! Sambon är i bakgrunden o hörde mig säga Mackmyra när jag läste ditt inlägg, han började genast prata om whiskeyn,hihi!

Ha en jättebra vecka,
kram Jenny

Signe 1 sa...

oj vilken vacker miljö du växte upp i, en riktig idyll!:-) Må gott, KRAM Sofia

Grodmamman sa...

Vilket vackert ställe!
Kram

Filifjonkan 1 sa...

Javisst Mackmyra är vackert särskilt om försommaren.Naturen runt de gamla herrgårdarna är ju anlagd å den är så där välstädad med ekar och små bäckar det är fint det.

Smultronlycka sa...

Vad vackert!!Vilken fin dag ni haft!!Kram

Elsa och Helena sa...

Ja, visst är Mackmyra vackert. Går just på ridkurs där!!
Helena

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色