27 oktober 2011

UNICEF

UNICEF/Roger Le Moyne


Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.
Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.
UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.
På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.
Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.
Du kan göra större skillnad än du tror.
 Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!

Jag har varit världsförälder i elva år ända sedan jag fick mitt första barn. Precis så som min pappa som började ge månadsbidrag för 41 år sedan när min storebror föddes. Han började ge 350 kr i månaden då 1970. Jag säger inte att man måste ge så mycket pengar som min pappa men ett par hundra gör stor skillnad - om vi är många!
Barnen är viktigast!
Kram Mia

2 kommentarer:

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Hej!
Träffade dig hos "Flitiga Fredrika" för längesen, saknar henne gulliga lilla butik. Vet du om den finns kvar? Har för mig att du inte bodde så långt där i från..;)

Kram Susanne

Anonym sa...

Fint skrivet.. Vad glad jag blir!
Med vänliga hälsningar

Alexandra Åquist
UNICEF Sverige