24 mars 2009

Bolstervar till prinsessan på ärten...

Jag fick sånt pysselsug efter söndagens besök till Butiken Flitiga Fredrika. Hon har en jättesöt prinsessa på ärten från Maileg. Fredrika undrade om inte en av kunderna i butiken som syr Tildasaker kunde göra en liknande fast på Tildavis. 

tände jag till direkt, fniss. Så jag drog hem och började gasa på symaskinen. Vips hade jag sju bolstervar - så nu måste jag bara sy en kudde och ett täcke och en prinsessa och snickra ihop en säng, och fixa en ärta, pust! Närå, jag tycker det är jättekul att sy! Kanske därför jag utbildade mig till textillärare en gång i tiden. 

Efter några år i yrket kände jag att jag inte trivdes och nu jobbar jag som pedagog på en förskola. Där trivs jag sååå bra och skulle inte byta tillbaka för allt i världen. Det är så roligt och mysigt att jobba med små barn. Högstadieungarna får nån annan ta hand om, hi, hi, hi.

Kram Y Maria

8 kommentarer:

Fredrika sa...

Gud vad läckra de blev!!!! Gasa mer!!! Måste också sy bolstrar senare i vår när jag får lite mer tid! PÅ påsklovet kanske. Synd bara att jag inte kan sy en sessa.....
/Fredrika

Smultronlycka sa...

Jättefint!Härliga tyger.Tack för tipset om "Emman".Ja bor inte så långt från Upplands Väsby.Vi åker till Stockholm ibland.Ska dit i helgen och gå på trädgårdsmässa :)Jag bor utanför Västerås.Min fåtölj har ett riktigt tråkigt och slitet tyg.Skulle vara kul att få den omklädd.Ha det bra!Kram

kardemumma sa...

Du, vad gulligt det blev.
Jag skulle också vilja drabbas av en sån sy inspiration!
Kram C

Jenny sa...

Hej! Åh vad duktig du är på att sy!
Bolstren är jättesöta:)

Kram Jenny

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej Maria!
Vad händig du är, men så har du ju en textillärarutbildning också...
När jag var i 20-årsåldern ville jag också bli det. Jag gick en 1-årig textilkurs först och fick jobb på tygaffärer. Några år senare sökte jag in till högskolan. Jag kom in på förskollärarlinjen och var reserv på den andra. Så jag valde förskollärare. Det ångrar jag inte. Man kan ju sy på sin fritid. Jobbar som lärare sedan några år nu. Du har en fin blogg!
Kram Susanne

Zassi sa...

Åh men du vilken bra idé!

Jag gillar verkligen Tildas figurer, håller just nu på med två baddamer och dom blir så snygga.

Tror att det där blir superfint!!

Härligt med lite nya ideér och inspiration.
Underbara bilder visar du.

Ha en härlig dag!
Kram
http//katterochpasta.blogg.se

Sandra drömkaka sa...

Oh vilka underbara tyger, vill ha! Älskar din stil, lite gammeldags & shabby chic, så fint : )!

Anonym sa...

Vad fina dem blev!