4 april 2010

Vårsol och rabattskottning.

Aldrig trodde jag att jag skulle skotta mina rabatter - men ack så fel jag hade. Efter denna snörika vinter så kände jag att mina lökar och perenner skulle få lite hjälp på traven.

Gårdagen ägnades åt att skotta bort all snö från verandan. Rabatterna fick oxå, som sagt, sin beskärda del av min skottningsiver.

Tänka sig - det knoppar rejält under det vita täcket. Allium, vivor och tulpan kaxar upp sig. Lavendeln är grön i bladen och inte alls grå som de brukar vara efter vintern. Jag häpnar och njuter av att trädgårdssäsongen har börjat. Jiiippppiiiiiiiiiiiiiiiii!

Soliga kramar!
Mia

7 kommentarer:

Grodmamman sa...

Här har maken och sonen också hjälpt våren på traven genom att skotta isär de höga snödrivorna. Häcken och rabatten behövde de dock inte skotta!:)
Kram

S o F sa...

Kul Mia - skotta rabatter har jag aldrig hört talas om innan. :)

Tänk att det finns sådan livskraft där under snön...

Glad fortsättning på Påsken!

Filippas vita sa...

Åh, vad härligt det låter att det knoppas med vårblommor!

Pilo sa...

Visst är det härligt. Jag har ingen trädgård själv så njuter av andras alster. Såg dock mina första tussilagos för i år. Underbart!

Jessica sa...

Hej
visst är det härligt när det börjar komma upp små knoppar och blommor!
Här är all snö borta, så skönt!

Vad det ser mysigt ut i ditt vardagsrum!

Må gott,
kram
Jessica

LenaS sa...

Vad gör man inte för snabba på våren?
Jättefina bilder!
Ha en finfin eftermiddag!
Kramis/LenaS

En liten smula sa...

Hej! Vilken fin blogg du har, jag har kollat runt lite och hittade mycket inspiration i dina bilder :) I ett inlägg du gjort skriver du om ett ställ du fyndat och så är det bilder på stället med band. Jag gillade det verkligen och gjorde ett inlägg på min blogg om det och givetvis la jag in en länk till dig också men jag vill ju gärna höra med dig om det är ok? Är det inte ok så hör av dig så tar jag bort. Inlägget publ. imorrn tis.

Nu ska jag kolla vidare hos dig! :) Ha en trevlig måndag!

/Sara