31 maj 2010

Nu blommar det!

Aaaah - nu är njutningens tid här! Mååååste ta mig tid att njuta av allt det vackra! Nu blommar det vitrosa blommor på vår framsida. Det är så vackert i kvällsljuset.

Tulpanerna har förökat sig sen förra året.


Spetsmössan klarade den kalla vintern.

Klicka på biden så får ni se stenröset som blev till när vi grävde häcken. Där skymtar oxå blommande ormöga i mitt stenparti.





Den här fina anemonen (?) fick jag av min goa svägerska. Det är en av mina vackraste blommor!
Imorrn ska jag till en av mina bloggvänner och det ska bli såååå kul att få se hennes trädgård och så bloggisarna dårå!

Ut och njut!
Kram Mia

23 maj 2010

Nytt tyg!

var det äntligen klart! Jag har klätt om stolsdynor. Fast det är inte mina dynor utan jobbets. Vi försöker fixa till personalrummet och jag tänkte att det skulle vara kul med nytt tyg på leksandsstolarna. Eftersom jag oxå har liknande stolar hemma så testade jag looken. Det blir nog bra. Tyget är flera år gammalt och från ikea.

För er som undrar så sitter det ett "läckert" beige galontyg under. Tror nog att det blev lite trevligare så här. På väggen ovanför dessa stolar och ett vitt bord hänger det en ikeatrilling. Alltså tre ekramar med foton på tre olika rosa blommor. Ni som är frekventa ikeabesökare vet nog vilka tavlor jag menar ;-D Nu hoppas jag bara att någon vänlig själ målar väggarna vita.

Här har det oxå fixats i trädgården. De här bollarna klippte jag förra helgen. De fick lite kobajs så nu är de jätteglada.

Hoppas att ni haft en skön helg!
Kram Mia

18 maj 2010

Lite ljust, spretigt och mörkt.

Ja, jag pratar om denna undersköna blandning av blommor som grannen gav mig härom dagen.

Bladens blandning av färger och former är perfekta tillsammans. Tack A - igen!

Nu är det Cougar Town på TV som väntar - I like!

Kram Mia

17 maj 2010

Grannens balkong.

Kolla in grannens mysbänk. Den står på balkongen och är platsbygd av "dansken" som bodde där förut. Till saken hör att våra hus är exakt likadana men jag har ingen fin mysbänk hos mig inte! Där står en stor monstergrill och tar upp hela ytan. Inte snyggt alls - måste nog ta ett snack med mannen, fniss.

Blått är flott och kommer från härliga Linum.

Det är grannens duktiga mamma som sytt den stora kudden och överdraget till madrassen. Det matchar sååå ihop med stolsdynorna.

Visst skulle det passa att duka med dessa tabletter, eller hur A?! Tabletter från H&M Home.

Om inte den här blomman var så soltörstig skulle den bli pricken över i på grannens balkong. Den kan ju iofs gästspela när det vankas rosé med fanta! Ha, ha, ha...

Kram Mia

16 maj 2010

Trädgårdsgodis!

Här duggar inte inläggen tätt. Jag vill tacka alla tålmodiga som tittar in här. Nu kommer lite nya bilder från vår entré.

Denna blomma har ersatt påskliljorna och de små pilträden har äntligen fått komma i jord. Stackarna har fått stå flera veckor i sina små krukor ;-)

Hortensian fick jag av min supergoa granne A. Hon vet precis vad jag gillar! Kram och tack vännen!

De söta betongäpplena kommer från FLITIGA FREDRIKA. Hennes gårdsbutik är öppen idag mellan 13-15 för er som är sugna på lite shopping.


Ha det gott alla godingar!
Kram Mia

9 maj 2010

Man glömmer så fort!

Ja rackarns vad man glömmer fort! I alla fall glömmer jag hur mina rabatter ser ut i blomning. Kanske det är därför det är så roligt varje år när rabatterna fyller ut sig med alla färger och blad. Ser ni de överblommade alliumarna där bakom?

Det gröna är lika viktigt som blommorna!

Se vilken vacker iris. Den är så tjusig och förökar sig tacksamt varje år. De här sommarbilderna är från min blå,vit,lila rabatt på baksidan. Guuud vad jag längtar!!!


Kram Mia

8 maj 2010

Härligt rivig!

Tänk om bara värmen och solen kunde komma så skulle jag absolut ligga här och njuta.

De här härligt riviga handdukarna i linnefrotté fyndade jag hos Flitiga Fredrika härom da´n. Beroende på HUR man tvättar dem kan man få dem lite riviga eller alldeles mjuka. Mmmm!

Dessa söta tvålar fick komma med hem de oxå. De är så söta i sina fina förpackningar- lite som godis - fast jag tror att man ska låta bli att stoppa dem i munnen, fniss.

Ha en skön helg alla goa människor som tittar in här hos mig! Till gulliga Linnéa vill jag tyvärr säga att jag inte har en aning om var man kan köpa elefantöra. Jag fick den av en pluggarkompis för mååånga år sen. Jag har faktiskt aldrig sett plantan i någon blomsteraffär någonsin. Sorry!

Ha det gott!
Kram Mia

2 maj 2010

Prestonsyrén.

Idag har jag fortsatt plantera växter i min trädgård. Jag har stoppat ner tre så kallade prestonsyréner i en ny rabatthörna. Bakom dem står ett gäng syringa vulgaris ;-D . De blommar ju på våren och de nya kommer inte slå ut med sina rosaröda blomkasar förrän i juni/juli.

Det ska bli spännande att se färgen och jag återkommer ju såklart med bilder på dem.

Nu njuter jag av gulliga blommor här inne. Rosa brudslöja och en liten pionknopp. Ahhhhhh...

Goa kramar från Mia!