31 januari 2010

Jag bara måste få visa er...

I just have to show you...

Aaaah! Vilken passform! Som gjord för den här väggstumpen. När jag sprang på den här på loppisen igår tänkte jag att det bordet blir perfekt som databord, vid soffan, till maken. Men det är ju tur att man testar olika placeringar innan benen kapas!

Titta vilka fina metallfötter! Och spjälorna sen...

Locket går att öppna. Här ska mina nya silverbestick ligga.

Man kan oxå dra ut lådan. Jag måste bara hitta en fin nyckel och måla det. Vad sägs om vitt?

Kram Mia

Vilken trevlig dag...

What a nice day...

Inte var det tack vare korset och vitlöken som gårdagen blev lyckad. De behövdes inte alls, skratt! Nä, det berodde helt på människorna jag hade nöjet att vara med igår.

Först drog vi till en loppis där vi allihop hittade riktiga go´saker. Jag köpte ett litet bord och siverbestick. Ni kommer att få se dessa skönheter snart.


Sen drog vi hem till mig och åt lunch och pratade om allt mellan himmel och jord. Kolla in den här! Visst är den vacker! Tack goa C!

Vi pratade såklart trädgård oxå! Vi är alla fyra riktiga trädgårdsälskare. De ska komma hem till mig i vår nångång och ge mig tips på hur jag ska göra rum i min trädgård - eller hur?

Kram allihop!
Mia

29 januari 2010

Loppis och blogglunch...

Secondhand and blog lunch...

Mums! Visst ser den läcker ut. Kortet har jag köpt HÄR! Jag ser sååå fram emot i morgon. Då ska jag träffa några härliga bloggvänner. Vi ska loppa lite på loppis först sen drar vi till mig och får nåt gott i magen.


Den andra vaccinationssprutan som barnen fick igår - den visste var den satt. De har båda haft rejält ont och den stora fick lite feber. Nu hoppas jag att alla sjukdomar håller sig borta, peppar, peppar!

Trevlig helg!
Mia


28 januari 2010

Urgullig liten blomma......

A gorgeous little flower...

Hallå alla goa människor som kommer och besöker min blogg. Den här söta blomman är till er. Utan er vore bloggandet inte fyllt av samma glädje. Tack för att ni och bloggvärlden finns!






Massor av kramar!
Mia

26 januari 2010

Att hitta rätt ställe...

To find the right place...

Äntligen har jag hittat rätt plats för mitt väggskåp. Det har stått på olika ställen här i huset i väntan på att hitta rätt.


Nu är stället funnet och det kommer att bli riktigt bra med schäslongen där till höger i bild. Apropå schäslong så har jag som tur är upptäckt att den howard jag ville ha är aldeles för bred. Så det var tur att jag inte hann beställa den. Så nu blir det en Ekeskog från Ikea. Maskintvättbar klädsel är inte dumt när man, som vi, låter barnen äta i soffan. Helt plötsligt har jag sparat typ 10 lakan - nice! Hmm vad ska jag köpa för de pengarna - skratt!!!

Är det nån som kan se att jag kapat benen på det lilla bordet? Nu tjänar det som soffbord och det känns som om det oxå har hittat rätt plats. Ny matta står på listan.

Kram Mia

25 januari 2010

Av gult blir man glad...

Yellow makes you happy...

Den här tulpanbuketten fick jag av min goa svärmor. Egentligen är det hon som ska ha blommor av mig för att hon hjälper till med allt möjligt här hemma. Tack B!

De här andra ljuvliga gula skapelserna är från Rice. Ljuslyktan köpte jag för länge sen i Sigtuna i en butik som inte finns längre. Neccesären är alldeles nyinköpt hos Fredrika. Visst är den ljuvlig!

Ögonen mina är fortfarande inflammerade så jag blir hemma från jobbet åtminstone en dag till. Jag vill ju inte smitta de små grodorna på förskolan.

Kram Mia

24 januari 2010

Rapport från Formex...


De här goa tjejerna förgyller Green Gates monter varje år. De är "gamla" vänner kan man väl säga. Det är alltid lika kul att träffa dom på mässan. Ni är så söta!







Det var omöjligt att få bra bilder från montern eftersom kontrasterna var så stora men ni har säkert så bra fantasi så ni kan föreställa er hur det svarta möter allt det färgglada på ett underbart sätt. Som färgglatt smågodis kan man säga!

Den svarta danska sommarstugan med vita knutar och de söta, färggranna badhytterna i samklang med GG underbara prylar - kan det bli bättre?

Kram alla godingar!
Mia

23 januari 2010

Här är jag...


Tänkte att det kanske var på tiden och visa hur jag ser ut! Jag har velat fram och tillbaka men nu har jag varit hemlig tillräckligt länge! Så nu får ni ett ansikte bakom bloggen!

Det finns så mycket spejsiga grejer ute i det stora webnätet. Den här roliga fotoeffekten hittade jag hos bloggen Andante. Gå in HÄR om du oxå vill prova! Det är inte helt fel att vara tillsammans med dessa två godingar, he, he.

I morgon kommer jag visa Green Gates monter från Formex. Den var så underbart fin. I övrigt var det mest same, same tyvärr. Känns som att man tittat färdigt på den mässan vid det här laget.

Ha det gott!
Mia

Tavlor för en spottstyver...


De här tavlorna har legat i gömmorna och väntat på att få komma upp på mina vita väggar. Köpte dem på loppis för nån tia. Så igår fick jag ett ryck och piffade lite hemma. De saknar ju ram ännu. Vad tror ni om ganska tunna svartbruna ramar?


Idag bär det av till Formex i Älvsjö. Där ska jag och min goa vän Helén gå runt och mysa. Det blir nog oxå en fika med några andra bloggvänner. Kanske ska någon av er dit! Om ni ser en osminkad, rödögd 35- åring med ögoninflammation och pippilotter så är det nog jag, fniss.

Ha en skön lördag!

Kram Mia

17 januari 2010

Loppisfynd på knoppen...


Kirschstänger göre sig icke besvär i detta hus, fniss! När vi flyttade in för 10 år sen var vi tvugna att komma på en lösning för det här burspråket i köket. Så vi gjorde tre knoppbrädor och skruvade upp. Jag tror att jag såg idén i en gammal Allt i hemmet.

Gardinerna sydde jag igår av loppisfyndade lakan a´40 kr stycket.


Lakanen är handvävda och någon har sytt in virkad spets och broderat - allt mycket noggrannt.

Tack för tipsen om hur man tar hem blommor i köldväder! Som på beställning så kom mildvädret och jag var ut och handlade lite fräscha blommor på Ica igår. Men jag vill ha meeeer.

Kram Mia

15 januari 2010

Frustrerad i kylan...


Japp, nu har man kommit igång med jobbet och det märks här på bloggen. Inläggen duggar inte tätt precis. Men ljuset är ju på väg tillbaka och med det fototillfällena, fniss. Det ser jag fram mot.

Jag vill så gärna köpa nya blommor hem hit. Fönstrena står och gapar tomma som bäbismunnar. Men jag vågar inte köpa blommor nu - de kommer ju frysa sönder på väg hem från affären, suck. Hur ska man göra? Funkar typ Plantagens isolerade kassar när det är så här kallt? Nån som vet?

Kram och skön fredag på er allihop!

Mia

10 januari 2010

Var är alla småfåglar...


Idag drog jag iväg till affären och köpte fågelfrön och ett storpack talgbollar. Borde ha gjort det för länge sedan egentligen - men bättre sent än aldrig.

Jag har knappt sett en enda småfågel de senaste veckorna. Jag hoppas att de hittar till maten jag lagt fram. Om inte annat får väl skatorna nåt att mumsa på.

köksbänken har jag plockat fram lite pasteller, mmm.

Kram Mia

8 januari 2010

Fiiint...


Ooo, vad mysiga band jag hittade en bild på hos Nordal. Vackra färger och söta trärullar - riktigt ögongodis.

Vad roligt att så många tycker att ulldynorna och schäslongen/soffan är så fina.

Ha en skön helg!
Kram Mia

5 januari 2010

Fina saker att se fram mot...


De här ljuvliga tovade fårullsdynorna såg jag hos Simplicity. Bilden är lånad från hennes blogg. Jag lyfte genast luren och beställde ett par likadana till mig. Åsa heter hon som gör dessa vackra skapelser och du kan nå henne på telefon: 0703-525042. En dyna kostar 200 kr.

Sen kanske ni vet att jag surrat om att jag så gärna vill ha en howardsoffa. Efter mycket velande fram och tillbaka så har jag och mannen bestämt oss för att slänga ut en av våra soffor och ha en chaiselounge där istället. Så idag beställde jag en sådan i howardmodell från Uthuset i stan.

Gissa om jag längtar?


Jag och barnen trotsade denna kyla och gick ut och åkte skridskor en stund idag. Det blev en liten stund kan jag säga. Näsa, tår och händer sa ifrån efter typ 25 min. De ville in i värmen igen.

Kram Mia

Rea på julen...


När det är 30% på all jul måste man ju slå till - inte sant? Jag kunde inte låta bli att hänga upp mina två nya godbitar trots att julen är bortplockad här.


En Maileg julestrumpa!

Flaggirlang från Green Gate!



Om ni skyndar så finns dessa gobitar hos Lotta på Inredningscompaniet. Hon har förresten öppnat webshop så nu kan alla runt om i landet handla där!

Nu är det svinigt kallt här i Stockholm, -13 grader. Det tycker jag är kallt så skratta åt mig alla ni som har minst -20. Jag tycker lite synd om er. Igår var vi ute och åkte pulka och skridskor men idag blir vi nog kvar inomhus. Barnen leker intensivt med Barbie så jag ska passa på att sätta mig och mysa med nya lantliv.

Kram Mia