9 augusti 2009

Fjärilsblomster...


Påfågelsfjärilen är väl vacker! Just nu blommar flera olika sorters blommor här i vår trädgård som fjärilarna älskar. Jättemysigt tycker jag.

Nu har vi avverkat det tredje sommarkalaset här i vår lilla familj. Nu är min lilla äldsta dotter nio år. Hon fick en ny cykel - vit med en blomsterslinga i grått - såååå fin! Hon blev så lycklig och jag tror hon cyklade runt på den halva dan. I den här värmen kan ni förstå att hon blev svettig. Svettig och lycklig!

Döttrarna har farit med mormor och morfar för att tillbringa deras sista sommarlovsvecka i Mackmyra. Jag och mannen börjar jobba i morgon. Jag tycker att det ska bli jättekul att komma tillbaka till jobbet. Förskolan där jag jobbar har blivit rustad under sommaren. Min avdelning har fått nya ljusa golv och ommålade vita väggar. Det är härligt att komma tillbaka då. Sen längtar jag mycket att träffa alla barnen igen. De är en riktig glädjekälla i mitt liv.

Hoppas ni har det bra allihopa som besöker min blogg!
Jag är så glad att ni tittar in!

Kram Y Maria

8 augusti 2009

Det är inte klokt vad det är skönt att leva...


Japp, det var en stol! Gissa om jag blev glad när mannen oxå tyckte den var fin!

Precis så känns det! Oftast i alla fall, he, he.

Nu står den här i väntan på att jag ska komma på det perfekta stället, fniss.

Jag måste oxå berätta om den nyöppnade livsstilsbutiken i Bålsta, Systrars söta! Den här fina krukan och den söta myrsinen köpte min goa vän Helén som gåva till mig.

Jag blev ju såklart "tvungen" att åka dit och titta och shoppa lite jag oxå. Det blev den här lilla griffektavlan som fått ta plats i köket. Vi fikade gott hembakt och satt ute på den stora gräsmattan i solen och njöt. Det är väl värt ett besök!

Kram Y Maria

7 augusti 2009

Nu har jag vaknat ur sommardvalan...


Ja, som ni märkt har det varit en sommarpaus här på min blogg. Men nu tror jag att jag vaknat ur dvalan. Inspirationen att göra inlägg har kommit tillbaka, hi, hi.

vägen från Tällberg, där vi bott på hotell, dök plösligt en skylt upp. SKARP stod det med en handstil som jag så väl kände igen. STOPP skrek jag med gäll röst till min gubbe som körde. Han tvärnitade i rena förskräckelsen och jag hoppade ut innan bilen ens hann stanna, fniss!

Närå, riktigt så gick det väl inte till men jag hade ingen koll på att Ylva Skarps butik och ateljé låg där, längs den slingriga vägen till sommarland i Leksand som var vårt egentliga mål.

En vacker kamin att elda i under kyliga vinterdagar, ett litet vattenblänk med lite porlande ljud.

Kolla vilket vackert skåp - för att inte tala om alla godbitar i det!

Hemma igen i mitt kök. Denna kopp köpte jag med budskapet om att andas. Så sant!

Det här är en liten glimt av en annan sak jag köpte. Såååå fiiiin! Kan ni gissa vad det är? I nästa inlägg visar jag på vad denna härliga text är skriven...

Kram Y Maria