28 juni 2009

Muffins eller chokladpannkaka?...

Oooo så fina muffinsformar!

Bakningen blir sååå mycket roligare med fina burkar!

Smöööör är gott!

Min fiiina mjölburk!

Viiiiispa!

Lägga i goooda chokladbitar.

Platt fall...

Måste köpa en muffinsplåt, suck.


Kram alla godingar därute!
Y
Maria

Ljuva blå blomma...


baksidan blommar det mest bara blå blommor just nu. De är fina både i full sol och i kvällsljus.



Den uppstammade lavendeln är lite topptung. Så fort det blåser trillar den omkull. Därför planterade jag den i rabatten igår.




Irisen är egentligen lila men min kamera har lite svårt för att återge lila och ibland blått så ni får skåda mina foton som de är - även om de luras, fniss.

Kram Y Maria

26 juni 2009

Jippie!!! Jag vann...


Jag är så glad! Jag har vunnit min första bloggtävling. Det är inte vilken vinst som helst utan en riktig praktvinst! Bloggen Alfidas hem lottade ut en kokbok - Sommarens söta, en jättefin kökshandduk från Rice och härliga muffinsformar. Allt detta vann jag helt galet känns det och jag är så glad för det. Varmaste tack till Alfridas hem! Ooo vad jag ska baka gottesaker i sommar.

Ikväll kommer min goa storebror hit! Han bor i Örebro med sin flickvän. Denna helg är det Nordiska mästerskapen i friidrott för veteraner i Huddinge. Han har tävlat i kula idag - det ska bli kul att höra hur det gick. Det är bara två tävlanden i hans åldersgrupp så han kan bli 1:a eller 2:a eller sist eller näst sist, hamna på guld eller silverplats, ha, ha.

Ha en riktigt skön helg allesammans!

Kram Y Maria

21 juni 2009

Underbara lupiner...







Titta på de här underbara lupinerna! De är stora, färgstarka och alldeles gratis, fniss. Jag var ute på kvällspromenad med grannen på jakt efter dessa skönheter. Vi hittade ett helt fält - det var bara att tacka och plocka, hi, hi.

Tack ock lov har himlen blivit blå och kvällsolen gjorde det möjligt att fota i köket. Hoppas det blir fler fototillfällen den kommande veckan...

Kram Y Maria

Pastelligt lila...

Idag var jag och min goa kompis Helène till Täby centrum och shoppade lite. Jag tror det är rea på nästan allt. Det märks verkligen att folk handlar allt mindre. Nu rear de ju massa fina grejer oxå!
De här fina lila banden fick följa med mig hem och färga upp tillvaron i vitrinskåpet.

Banden köpte jag på Inside Living. En butik med massor med vacker inredning och fina kläder.

Blockljusen hade jag hemma! Tallriken från Matteus likaså!

Ljuslyktor i lilafärgad fattigmanssilver från Green Gate.

Vi firade midsommar på Gräddö hos svärföräldrarna. Mina föräldrar kom oxå dit och firade med oss. På kvällen är det alltid fest hos våra kompisar som har sommarställe i Infjärden - alldeles i närheten av Gräddö. Dit åker vi med barnen och grillar och festar halva natten. I år bastade några vuxna och alla barn. Sen skjutsade jag hela gänget tillbaka till Gräddö för ett nattdopp i poolen. Gissa om barnen tyckte att det var roligt!? Ja, jag var nykter. Nej, jag är inte gravid, fniss!

Hoppas att er midsommarhelg var trevlig!

Kram Y Maria

16 juni 2009

Skolavslutning i solsken...


Visst är den söt denna blomma! Den växer i mitt stenparti och just nu kommer jag inte på vad den heter. Men det kanske ni kan hjälpa mig med! Klicka gärna på bilderna!

Döm om min förvåning när solens strålar silade in genom fönstret i morse. Vilken oändlig tur vi har haft - det kunde ju lika gärna regnat järnet. Skolan firar alltid utomhus. Rektorn på skolan berättade att på hans 20 år, på skolan, så har solen varit framme på avslutningen varenda gång. Fantastiskt!

Barnen sjöng så fint och var så söta i sina fina kläder. Vi har firat med vattenmelon, ananas, bullar och saft. Grannen och hennes barn kom hit och myste med oss.

Ha det gott alla godingar därute i blogglandia!
Kram Maria

14 juni 2009

Bullbak till skolavslutning...

Här står bullarna och jäser under söta kökshanddukar från Green Gate.

Den blå med blommor är nyinköpt. Egentligen är den mycket färgstarkare men jag var tvungen att fixa lite med bilderna eftersom det är så mörkt ute. Jag har bara en vanlig kompakt digitalkamera så jag kan inte ställa om den så mycket.

I den här burken förvarar jag mjölet.


Se vad pionerna har slagit ut fint!

Kram Y Maria

12 juni 2009

Gullig zinkkorg till vitlöken...



Förra veckan köpte jag den här urfina trådkorgen. När jag såg den hade jag ingen idé om vad den skulle användas till, fniss. Men när jag kom hem och tittade på min tråkiga gamla vitlöksburk så fick de goda små lökarna byta boende. De trivs jättebra i sitt nya hem!

Idag känns förkylningen, eller vad det är, lite bättre. Kan bero på att jag sovit 13 timmar. Som en tonåring, ha! Hoppas ni får en skön helg allesammans!

Kram Y Maria

11 juni 2009

Fantastiska pioner...


och lika fantastisk granne...

Min nya granne fick nys om att jag är hemma och är sjuk med en härligt ond hals och tillhörande trötthet. Gissa vad hon gör då? - Jo hon köper jättefina snittpioner, plingar på och överräcker dem till mig. - Det stod Maria på de här. Tänkte att det var lite synd om dig så du får dem... Hur go får man vara? Anna, du är en riktig guldklimp!




Det är en riktig ynnest att vi fått så goa och trevliga grannar. Som grädde på moset så har de två jättemysiga barn som leker med våra barn i stort sett varje dag. Tack för att ni finns!

Kram Y Maria

8 juni 2009

Fantastiska allium...




De här vackra alliumblommorna lyckades jag fånga i morgonsolen. De är helt underbara och smått overkliga. Jag njuter av dessa lila stjärnbeströdda bollar.

Kram Y Maria

1 juni 2009

Att följa årstidsväxlingarna...

När man kommer upp i hallen ser man in i köket från det här hållet. Vardagsrummet är åt andra hållet.

Olivträdet har fått en ny plats vid trappräcket. Räcket kommer att målas vitt - ja jag vet att jag sagt det förut men när jag ser på foton så blir det så tydligt att jag inte vill ha furu längre. Måste bara avsluta lite andra projekt innan jag tar itu med trappen, fniss.

Det är mysigt att följa årstidernas blommor. Just nu får daggkåpa och tulpan vara i den här glaskrukehållaren från Inrednings Companiet. 

Tulpanen är jättestor!

Zinkhinken köpte jag billigt på Coop och den stora brickan är köpt på loppis.

Kram Y Maria