29 april 2009

Redan sista april...


Med denna bild vill jag önska alla en riktigt skön och förhoppningsvis varm Valborgsmässoafton! Hoppas ni får äta och dricka gott i goda vänners lag.

Vi är bjudna till min vän Helen. Så jag kommer säkert fota lite och visa er mer bilder från deras nya fina hus!

Y Varm kram Y
Maria

28 april 2009

Blå himmel och prydnadskörsbär...




Här händer inte mycket. Min energi är som bortblåst. Räcker till ett inlägg i alla fall. Men i lördags planterade jag ett träd som jag gått och drömt om ett tag. Prydnadskörsbär - visst är det vackra blommor!

Kram Y Maria

27 april 2009

Sol på terassen...





Hoppas er helg har varit lika solig och underbar som min! Här får ni lite bilder från vår terass. Nu väntar jag bara på att lavendeln på stam ska börja blomma, mmm.

Lillan älskar att pilla på allt som finns. Här har hon lagt ut rader med vita stenar. Va vita?!!! Det kunde ni väl aldrig tro, fniss. Stenarna ligger under vattenkranen. På så vis blir inte trallen förstörd av allt vattendropp.

Kram Y Maria

24 april 2009

Loppisfynd...





Här är byrån som jag hittade på en loppis hemma hos mina föräldrar i Valbo. Jag fick punga ut med 350 kr efter lite prutning. Nice price, he, he. Gubben på loppisen sa att han hade alla Stockholmare att tacka för att hans loppa gick runt. Ja, tänkte jag i mitt stilla sinne, jag hade nog lätt betalat det dubbla och ändå känt att jag gjort en bra affär. Den ska med all säkerhet målas vit. Eller hur??!

Men nu är det fredag och jag tänker bara slappa och äta god mat ute på verandan i solen. Ha det gott alla sköna människor därute!

Kram Y Maria

22 april 2009

Underbara Mårbacka och en shoppingtur...








Efter en tripp till Flitiga Fredrika igår så kom jag hem med ett par saker som jag verkligen suktat efter. En stor vattenkanna i zink och en trälåda i gammal sliten stil. Mina mårbacka ser fina ut mot det väderbitna träet. FF har 25 % rabatt på allt i sin gårdsbutik resten av april. Så vill du fynda får du skynda, fniss.

Barnen sitter i badet med bubbelskum upp till hårfästet. Så nu ska jag gå och tvätta håret på de små gullungarna! Ha det gott alla godingar därute i cyberrymden!

Kram Y Maria

20 april 2009

Äppelblom och loppisfynd...






Hej alla kära bloggvänner! Jag är så glad att jag började blogga. Ni förgyller min vardag med era vackra och inspirerande bilder - för att inte tala om era hjärtvärmande kommenarer Y.

Äntligen har äppelkvistarna från mina föräldrars gamla äppelträd börjat blomma! Visst är de vackra. Jag tror att det bara är körsbärsblom som slår denna skönhet!

Ser ni den fina gamla shabby "silver"brickan? Den snubblade jag över på loppis i helgen. Den är jättevackert sliten och ganska stor, 60 x 45 cm. Den fick jag ge 100 pix för - inte illa va?!


Här kan ni se en del av vår tomt. Bilden är tagen uppifrån köksfönstret! I slutet av sommaren är det tänkt att här ska finnas en stenlagd rundel en mysig grusgång, en häck mot grannen och kanske ett litet vattenfall. Ha, ha tror ni vi hinner och orkar??? Hoppas det! då får ni komma på fika och sitta och lyssna på det svaga porlandet av vattnet som glimmar på stenarna. Man kan ju alltid drömma...

Kram Y Maria

19 april 2009

Blomsterlängtan...



Jag har visat dem förut. En av mina favoritblommor. Rudbeckia! De får man vänta länge på för de blommar på sensommaren, suck. Denna helg har gått i blåstens och seghetens tecken. Jag har känt mig seg som ett vinegum och nordanvinden har nästan blåst bort vårt hus. 

Apropå vårt hus så har min åttaåriga dotter ritat av det. När hon var uppe hos min föräldrar så fick hon ett ryck och ritade nästan hela gatan. Här är en närbild på huset. Så mycket små detaljer hon har plockat fram ur minnet. Jag tycker hon är så duktig! Puss lilla grodan!

Kram Y Maria

17 april 2009

Äntligen fredag...




Ikväll ska jag gotta mig i senaste nr av Jeanne d´arc living. Bara slappa och mysa med barnen.

Nu ska vi sätta oss och äta fredagsmiddag. Grillat kött, sallad och rött vin! Mums! Hoppas er helg blir skön. Kram på er! 

Maria

15 april 2009

Tvättställning och hobbyböcker...






mitt arbetsbord står just nu en ursöt sak från Maileg - en tvättställning med klänypor i miniformat. Bredvid står en korg med mina hobbyböcker. De är mina favoriter - Tilda. Jag har de sju senaste. Jag trodde att jag hade alla men så fick jag veta att det finns typ tre till, ännu äldre. Nåväl, den sist utgivna, Tildas Lantställe, är helt ljuvlig. De senaste böckerna är en välsignelse för oss som gillar den vita lite slitna stilen. För alla bider är tagna i helt ljuvliga miljöer. Böckerna är som värsta, bästa inredningsnjutningen. 

Ovanpå tvättställningen ligger några bolster på vädring, fniss! Jag har inte riktigt kommit för mig att sy nåt mer till prinsessan på ärten. Inspirationen kommer väl nån dag...

Kram Y Maria

14 april 2009

Vit pärlhyasint och ormhassel...






Hej alla goa människor! Tack för alla kommentarer som ni lämnar här. Jag läser och glädjs åt varenda en och jag tittar in hos er även om jag inte alltid lämnar en kommentar. Kram på er!

Grannen och jag var till Ulriksdals slottsträdgård igår och förlustade oss i både blommor och bakverk. Jag har planterat lite sköna blommor och ställt dem vid ytterdörren. Det var så trevligt att komma hem idag och mötas av de små söta juvelerna.

Rabatterna är nästan färdigrensade, rosorna tuktade, träden beskurna och benmjölet utmyllat. Nu väntar jag bara på att lökarna jag satte i höstas ska börja blomma! Den som väntar på nåt gott...

Kram Y Maria

13 april 2009

Vårvärme i Mackmyra...

Idag tänkte jag visa lite bilder på omgivningen där jag växte upp. Mackmyra heter stället och här ser man den nyplanterade kastanjeallén i Bruksparken. Det är en engelsk park och anlades på 1800-talet. I bakgrunden skymtar herrgården.

Mackmyra herrgård.

Lusthuset ligger längst ner i allén. Där vigs ett och annat kärt par.

Visst är det vackra färger på lusthuset! Går man in får man se en otrolig takmålning med vackra änglar.

Barnen älskar de här gungorna. De är uppsatta så högt att det blir en fantastisk sving i gunget.


Javisst, här ligger Sveriges första whiskydestilleri. Mackmyra Whisky. Här har jag varit på guidad rundtur - riktigt intressant. Fast jag gillar inte whisky, fniss.

Smältvattnet forsar öronbedövande i dammarna.


Det finns flera små söta broar som leder över små bäckar och åstumpar. Här har jag sprungit runt som barn och lekt. Som vuxen uppskattar jag nog ännu mer att få komma tillbaka till denna plats och njuta av allt vackert. Om ett par veckor är marken helt översållad av vitsippor!

Kram Y Maria