31 mars 2009

Ögongodis hos min kompis...






Här får ni ett litet smakprov på hur det ser ut hos min kompis Helén. Hon har alldles nyligen flyttat till ett nybyggt hus med hennes dotter och sambo. Dessutom fick de alldeles nyss en liten son. Så nu är de fyra i familjen.

Huset är i ett plan och alldeles underbart. Ja, ni ser väl själva vad fint de har det. Jag kommer visa fler bilder från deras hem här på min blogg - så håll utkik.

Fortsätt gärna att anmäla er till min tävling! Den håller på till den 5/4!

Kram Y Maria

30 mars 2009

Gult är påsk...

Ett påskigt stilleben på köksbänken. Det är bara på påsken som jag släper in gula blommor i mitt hus, ha, ha. Då tycker jag att det känns helt rätt. För annars föredrar jag vita eller rosa blommor. Japp så är det!




Det här fina fatet köpte jag på the nut house i helgen. Det är så bra att ha under glaskupan i och med att det är ett hålmönster runtom. På så vis bildas ingen kondens inne i kupan. Så man kan se vad som finns därinne, fniss.

Jag har bytt till en 3-kolumnig mall. Jag tycker att det är snyggt. Hoppas att ni oxå gillar det! Det gick bra att ändra html-koden men man måste lägg in alla bilder och annat jox i sidospalterna på nytt. Så det blir lite jobb men det är ju bara kul, fniss!

Kom ihåg att anmäla dig till min tävling! 
Det kan du göra i inlägget här under - lycka till!

Kram Y Maria

29 mars 2009

Tävling...

Japp! Nu är det dax för tävling hos mig! Du kan vinna en fin brödduk från Green Gate, söta äggkoppar från Duka och ett gulligt påskägg från Maileg. Allt detta får komma hem till en glad vinnare!





Om du vill vara med och tävla så lämnar du en kommentar till detta inlägg och lägger in någon av bilderna ovan och länkar till mig på din blogg! Har du ingen blogg så lämnar du bara en kommentar. Dragning sker söndagen den 5 april. Då hinner jag skicka sakerna så de kommer fram till påskhelgen!

Y Lycka till Y
Maria

28 mars 2009

The nut house...

Här kommer ett inlägg från ett ställe som jag var på idag. Det är jättemysigt och de har sån go och vänlig personal. 
The nut house heter det och det är som en liten handelsträdgård. De säljer allt från taklök till växthus och så kan man fika där oxå. Eftersom de har en växthusutställning kan man sitta i växthusen och fika - mysigt va! (Jag är inte sponsrad, hi, hi) Om man lånar toan så blir man glatt överraskad. Man får nämligen en alldeles egen handduk att torka sig på!

Visst är det en vacker färg på dörren!

Här går man in!

Kolla! Strutsägg - coolt!

Vackra bordsdekorationer.

Latte och vatten i miniflaska.


Är det för kallt eller för varmt i växthusen kan man sitta inne i butiken där caféet finns.


Fantastiskt stort olivträd!

Roliga fågelholkar i zink.

Kotte i betong och zinkkrukor.

Här ute i växthuset kan man sitta och dricka sin latte och mumsa på en kaka.

Snart är det Earth Hour! Ni släcker väl lamporna!?
Kram Maria

26 mars 2009

Pärlisar i morgonsol...





Ljuvliga pärlhyasinter! Finns det någon annan blomma som ger tydligare signaler om att våren är på väg? Ja, det kanske det finns men jag gillar i alla fall den underbara blå färgen! 

De här bilderna tog jag i morse - jag som aldrig brukar ha tid för nåt annat än morgonstök. Solen låg på så fint så jag slapp använda blixten. Då måste man ju passa på, fniss!

Kram Y Maria

25 mars 2009

Godisägg i bur...



Jag tänkte ha en söt liten blomma i det här burägget men så slängde jag i lite vackra godisägg i den istället! Påsken nalkas med små steg...

Kram Y Maria

24 mars 2009

Bolstervar till prinsessan på ärten...





Jag fick sånt pysselsug efter söndagens besök till Butiken Flitiga Fredrika. Hon har en jättesöt prinsessa på ärten från Maileg. Fredrika undrade om inte en av kunderna i butiken som syr Tildasaker kunde göra en liknande fast på Tildavis. 

tände jag till direkt, fniss. Så jag drog hem och började gasa på symaskinen. Vips hade jag sju bolstervar - så nu måste jag bara sy en kudde och ett täcke och en prinsessa och snickra ihop en säng, och fixa en ärta, pust! Närå, jag tycker det är jättekul att sy! Kanske därför jag utbildade mig till textillärare en gång i tiden. 

Efter några år i yrket kände jag att jag inte trivdes och nu jobbar jag som pedagog på en förskola. Där trivs jag sååå bra och skulle inte byta tillbaka för allt i världen. Det är så roligt och mysigt att jobba med små barn. Högstadieungarna får nån annan ta hand om, hi, hi, hi.

Kram Y Maria

23 mars 2009

Påskpynt och otålighet...

Jag skulle kunna kallas fröken otålig! Jag vill inte alls vänta på ett datum som av tradition är startskottet för en viss högtid. Här kommer julpyntet fram i november och påsken kommer såklart tjuvstartas inom kort. Här kan ni se lite söta påsksaker som jag köpt...




Ett litet fågelbo kommer att pyntas med små godisägg! De stora äggen är i keramik - de ska hamna i en blomgrupp. Jag tror att jag ska ta in kaprifolkvistar i år och sätta fjädrarna i. Puderrosa och pärlhöna har jag köpt på Panduro.

Väderstationen i zink har jag sneglat på sen i somras och nu hade Madame Nyberg såna så jag slog till och köpte en. Jag tycker den är så rolig. Den kommer att få ta plats ute nånstans, såklart!

Kram Y Maria

22 mars 2009

Trådslöjd och Tilda...




Det är söndag och vi har fått ännu en solig vårdag! Ungarna är på gott humör precis som mamman i huset. Gubben däremot har gått och fått feber och förkylning. Jag har oxå nåt kraks i halsen men jag låtsas som om det inte finns, hi,hi.

FORMEX såg jag i en monter att de hade lindat fast såna här småflaskor på trådslöjdssaker. Jag tänke direkt att det ska jag härma. Så det gjorde jag. Gulligt va? De små flaskorna köpte jag i en underbar blomsteraffär på Tegnérgatan brevid Syster Lycklig i höstas!

Tildaängeln får flytta runt här i huset. Nu dinglar hon här på anslagstavlan.

Kram Y  Maria

19 mars 2009

Lila njutning...




Lila  är vårens modefärg och det gillar jag. Det är en färg som andas vår, fräschhet och lätt, klar luft. Precis det jag längtar efter!

Det har varit ett par härliga dagar nu med sol och värme. Jag har ju turen att få vara ute i mitt jobb - vilken ynnest!

Y Kram alla goa bloggare Y
Maria