29 januari 2009

Ordning och reda...




Visst är det skönt när man har ordning och reda hemma! Riktigt som Martha Stewarts bilder blir det kanske inte här hemma, fniss! Men man kan verkligen få bra idéer, som att spara barnens konstverk i såna här rullar. Då blir det lättare att spara de stora teckningarna!

Lillans feber har släppt idag och hon har äntligen börjat äta. Så nu har hon speciella cravings som vi försöker tillgodose. Räkor, nudlar , banan och jordgubbsyogurt! Så härligt att se ungen bli sig själv igen om än mycket tanigare än för en vecka sen. Dagis blir det inte förrän på måndag. Då har hon hunnit återhämta sig ordentligt.

Tack så mycket för tipsen om sängbord, jag letar och funderar.

Kram!

27 januari 2009

Nybäddat...

Febern har lättat och då är det så härligt att byta sjuklakanen mot nya fräscha.

Favoritblusen just nu! En juklapp till mig själv från mig själv. Man tackar!

Min önskan om harmoni i sovrummet förkroppsligad av en kudde.

Som ni ser har vi bara ett sängbord. Detta är icke förenligt med god feng shui ;-). Nä, men faktiskt så måste man ju balansera upp helhetsintrycket genom att ha två bord, eller hur? Nu är det så att det får inte plats en till av samma sort så jag är på spaning efter två nya små. Kollar blocket, loppisar osv. Har kollat Brukas sängbord, visst jättefina, men det blir för dyrt tycker jag. Så snälla är det någon därute med nåt tips till lilla mig så tackar jag ödmjukast. 

KRAM

25 januari 2009

Rosa tulpaner och kräksjuka...

Visst är den lite söt - blomhållaren!? Har stoppat i små tulpanlökar och vitlav. Ser ni trappräcket i furu? Det ska vitmålas. Det blir mitt nästa projekt!

Vi har fortsatt fixet i köket och nu är det bara lite målning kvar!

Blomhållaren sitter på den nya väggen i köket. Där bakom är nu kyl och frys. 

Vi åkte till fyrishov idag tillsammans med kompisar och såg fram mot en skön dag med bad och vattenlek. Men min stora tjej blev åksjuk på vägen dit. Trodde jag! Nä, det slutade med att hon kräktes och somnade på en stol mitt i allt stoj och glam. Sen kräktes hon igen, stackarn. Vi åkte hem och nu småtuggar hon på lite chips så kanske är det över? Så nu blir det vab igen för mig. Min man har tagit de flesta vabdagarna tidigare men med helt nytt jobb för honom så tar jag dem nu ett tag. Det är fantastiskt, när man tänker efter, att man får betalt för att ta hand om sina sjuka barn! Vilken ynnest!

Ha en skön söndagskväll! 

24 januari 2009

Njutning...

Tänk vad ett vackert foto kan skänka stor njutning! Den här bilden hittade jag någonstans på internet igår och jag blev bara så glad för den är så vacker. 

Trevlig helg!

23 januari 2009

Grodfamiljen...



Tänkte bara visa vad den lilla hittade på häromsistens. De här grodorna har det lekts med mycket genom åren och denna dag fick de bo i blomman. Den lilla var noga med att påpeka att jag måste ta kort på alla när de låg och sov tillsammans i sin blomstersäng. Puss på dig gullunge!

Trevlig helg! 

21 januari 2009

Ljuvlig orkidé och strösselkakor...


De här bilderna tog jag i somras hos mamma och pappa. Visst är det ett fantastiskt mönster!? Orkidé är en favoritblomma, plättar i luften likaså. Vad har ni för tips på gröna växter. Jag behöver skaffa nya. Mina gamla gick evigheten tillmötes under vårt köksprojekt. De har inte fått en gnutta vatten eller omtanke under de senaste veckorna. Det är mycket som legat nere, tvättning och städning tex. Ibland måste man prioritera och barnen får hellre gos än att dammsugaren dras fram.

Nu är snart kakorna som vi har bakat färdiga. Tjejerna har använt mycket strössel kan jag lova. Så det kommer nog att knastra en hel del i tänderna. Kolasnittar med choklad, mmm...

Kram

20 januari 2009

Tildas nya bok...

här vacker och pastellig är nya Tildaboken. Man blir ju alldeles tossig när det kommer nya böcker från Tone Finnanger. Den ser ut som en riktig godisbit. Måste inhandlas pronto!

Y Go´ kväll Y

Träbokstav i chabby stil...



Här är den fina bokstaven jag köpte igår på Inrednings Companiet! Stor är den 40 cm hög! Den är lite shabby chic - eller trashy white som min svåger kallar stilen. Tyckte det var lite roligt sagt eftersom det, i mitt öra, anspelar på nåt helt annat, fniss! 

Jag vill också passa på att tacka för alla söta kommentarer ni lämnat om vårt kök, ni är så gulliga! 

Kram Maria

19 januari 2009

Äntligen piffning i köket!




Här kommer ännu mer köksbilder och det får ni nog stå ut med ett tag framöver eftersom vi närmar oss målet på vår köksrenoveringsresa. Nu har jag i alla fall piffat!!! Åh så roligt det var att få ta fram lite söta saker så att köket ser ut som att vi lever i det och inte bara är en byggarbetsplats. Hyllan som är från Bruka satt på väggen där kylen och frysen nu står och den passar faktiskt bättre nu.

Jag vet inte om det framgår av bilderna men rosorna är faktiskt lila. Det har varit mulet hela dagen men jag kunde inte låta bli att ta lite bilder i alla fall. Rosorna köpte jag i helgen på Willys av alla ställen, fniss. Zinkhjärtat och zinkhusen är köpta hos Flitiga Fredrika. Klockan är köpt för länge sen i en liten gårdsbutik som heter Frilini. Jumbokopparna hittade jag billigt på Coop för flera år sen. De brukar vi äta soppa i. Den grön- och vitprickiga mjölkkannan är från Green Gate.

Till sist måste jag berätta att jag hittade världens finaste &-bokstav hos Inrednings companiet. Den är i vitmålat trä och lite skavd a´la shabby chic. Skynda er dit om ni vill hinna lägga beslag på en egen bokstav. Visar på bild i morron om ljuset tillåter. 

Y Kram Maria Y

18 januari 2009

Köket börjar ta form...

Här kommer en liten bild på den färdigmålade v-sponten. Vi har listat och silikonat runt hela bänkskivan. Som ni ser är även "hålen" över spishällen målade. Det blir skillnad! Det är mycket som är näääästan klart men inte så roligt att visa på bild. 

Jag var på Formex med min kompis och njöt. Det är så roligt att botanisera bland alla vackra saker. Jag har spanat in lite saker från Green Gate som jag vill ha. Så nu måste man bara vänta på att det kommer ut i butik!

Annars har inte så mycket gjorts här hos oss. Lillan är ganska förkyld så vi har bara varit inne och tittat på film och så.

Ha en skön vecka!

14 januari 2009

Lilltjejens mysvrå...




När man har små döttrar har man en alldeles utmärkt ursäkt till att frossa i rosa! Sen att mamman alltid haft ett ömsint förhållande till just den färgen hör inte riktigt hit. Dottern fick ju själv välja tyger ur mammans tygförråd. Sen att det var lådan med de rosa tygerna var ju en ren slump, jag lovar!

Mysvrån här på bilden finns i dotterns garderob. När jag gjorde i ordning den, för ett par år sen, var hon så förtjust i sin lilla vrå så hon faktiskt sov där under en lång period. Hon växte ur den till slut och får numer nöja sig med att "bara" mysa där inne.

Y Kramar från Maria Y

12 januari 2009

Latte och en rosa munk...


Latte and a pink doughnut...



Jag vill börja med att tacka för alla goa kommentarer och tips om målningen i vårt kök. Det är så roligt att få höra vad ni tycker. Det lutar åt att måla allt grått som köksluckorna, förutom bänkskivan såklart.

Säga vad man vill om vad som nyttigt är. Jag gillar feta bakverk och munkar är favoriten av köpebröd. Sen är de ju så vackra att titta på! En riktigt skummad latte sitter heller aldrig fel! 

Nu ska jag gå och göra en tredje strykning på sponten i köket. Hoppas det blir den sista, men av erfarenhet av målning med vit färg så brukar det behövas fyra...
 
Y Maria Y


10 januari 2009

Porsnlinsho på plats...

Porcelain dish basin in place...

Vi köpte porslinshon på Ikea och behöll den gamla blandaren.

Nu har vi en lååång bänkskiva sen vi flyttade kyl och frys till trappräcket.

Som ni ser är har vi inte fått alla luckor än. Vi måste vänta ytterligare 3 veckor, suck!

Här var kyl och frys förut. Nu kommer det vara lådor, måste bara måla dem. På denna vägg ska vi ha v-spont som mannen är och köper i detta nu. Sponten ska bli vit. Sen undrar jag om ni kan ge mig lite smakråd? Ska vi måla golvsockeln och eklisten som sitter under och över överskåpen i samma grå färg som luckorna? Jag är lite inne på det men vad säger ni därute som är så duktiga inredare?! Klicka HÄR för att se hur köket såg ut förut.

Trevlig helg!
Maria

7 januari 2009

Köksbestyr...

Kitchen trouble...


Hej allihop! Ifall någon undrar varför inläggen lyst med sin frånvaro här hos mig så beror det bla på att jag och barnen varit till mina föräldrar i Mackmyra. Största orsaken är dock att vi håller på att fixa köket. Eller vi, det är väl mest min man som byggt. Nåväl, bänkskivan håller på att bytas, vi har satt in en porslinsdiskho och satt upp v-spont. Detta innebär att vårt hem ser rätt kaotiskt ut och bloggbilder är helt uteslutna, fniss. Så ni får nöja er med en gammal hyasint och ett par lime, skratt.

Y Kramis Y

1 januari 2009

Vitt & krispiga tulpaner..


White & crispy tulips...

Nya underbara pläden från mamma & pappa! Den är så otroligt gosig!

Spännande skuggspel. Den låga vintersolen har letat sig till glaskupan.

Krispiga, gnissliga tulpaner lovar på nåt sätt att våren snart är på väg.


Ja, nu är julen bortplockad här. Det som får vara kvar är julbelysningen och den får vara kvar ganska länge. Dessutom står granen kvar med belysningen. Den blev riktigt snygg utan julpyntet. Den måste såklart ut ur huset snart, glansen är borta och det betyder att det blir ett barrinferno inom kort, he,he. Det är juvligt att hemmet är vitt igen och inte är fullt med så mycket prylar. Man kan liksom andas lättare...

Tack för alla goa nyårshälsningar!
Kram Maria