30 november 2008

1:a advent...


GOD JUL - bokstäverna köpte jag på Tivoli i Köpenhamn förra hösten. Jag åkte dit med några kompisar en helg för att julshoppa lite. Det var råkallt minns jag men Tivoli var så vackert på kvällen med alla tusentals tända lampor. Nu står bokstäverna här i arbetsrummet/gästrummet och påminner om den mysiga resan.

Nu äntligen är jag i stort sett klar med all pyntning. Så nu går jag bara runt och myser. Barnen är alldeles lyckliga över att julmånaden äntligen har kommit. Den lilla frågar varje dag " Huj långt äj det till jul nu?" Lilla godbiten har inte lärt sig att uttala r ännu. Det är så gulligt!

Y KRAM Y

28 november 2008

En röd rosett...



Många saker här hemma får hänga med i alla årstider. För att göra dem lite juliga brukar jag knyta en söt rosett om dem och vips så infinner sig julkänslan! 

Nu har jag invigt utebelysningen - äntligen! Den sitter på timer och kommer att lysa så välkomnande när vi kommer hem efter jobbet idag. Mysigt! Då är det dax att packa upp resten av julkartongerna, hi, hi! 

Ha en skön fredag!

26 november 2008

Man tager vad man haver...



Min kompis och jag var till Ulriksdals slottträdgård i lördags för att njuta av växterna och den härliga kakbuffén. I år hade de lite mer pynt än förr. Kul! Bla hittade jag det här söta hjärthänget.  

Väl hemma gjorde jag en liten julgrupp. Jag hade inte tillräckligt med mossa för att täcka fatet så jag gick ut i snön och grävde upp lite taklök. Det blev helt ok. De klarade av värmechocken utan problem.

Y Ha det gott Y

23 november 2008

Tildas jul i vårt hus!



Japp, nu är utebelysningen på plats! Men jag tror att jag väntar till på fredag att tända dem, eller? Jag har i alla fall tagit ner jullådorna från vinden och börjat packa upp julen lite varsamt. Om jag inte tar lite då och då den här veckan kommer jag inte hinna på lördag. Så det är bara tjuvstart som gäller för i detta hus julpyntas det rejält.

Tildaflickan gjorde jag klar igår! Ja, lördagskvällar har ju inte mycket i tv-väg att erbjuda så det pysslades i stället. Jag monterade henne på en träställning så hon kan stå. Nästan alla andra tildasaker sitter ju eller hänger så det blev riktigt fint med en stående flicka.

Y KRAM Y

Ett mycket litet inlägg!

Blogger har jääätte svårt att lägga in bilder just nu så ni får nöja er med en liten bild på en söt tag som jag köpte på Inredningscompaniet häromda´n. 

Vi ses snart!

21 november 2008

Lingon & jullängtan!


Jaha då var det fredag igen och novembermörkret är kompakt! Men det ska det rådas bot på denna helg. Imorron åker utomhusbelysningen upp längs balkongräcket. Det blir så fint även inifrån med alla små lampor som glittrar därute i kylan. Men om ingen annan i grannskapet tänder utebelysningen så får väl jag också vänta till nästa helg, feg som man är ibland. ;-)

Kakan som ni ser på bilden är en mjuk pepparkaka täckt av underbar frosting och toppad med nytinade lingon. Hittade recepten i boken Leila bakar. Kakan blev lite torr i mitt tycke. Nästa gång kommer jag minska ner på mjölmängden. I övrigt blev den riktigt smaskig! Den kommer jag göra igen!

Hoppas kunna visa lite progress på köksbygget senare i helgen! Ha en skön helg!

Y  9 dagar kvar till 1:a advent!  Y

16 november 2008

Kökspiffning & pepparkaksbak!



För er som undrat över hur det går med vår köksrenovering så ser ni här att det har kommit upp en vägg: Jippi! Här ska ett skåp och kyl & frys stå. Som ni ser är väggen bara så hög så att den döljer kyl & frys. Mellan vägg och tak ska vi sätta in gamla fönster. På så vi får vi kvar ljusflödet på övervåningen. Vi behöver nya lådor där kyl & frys en gång stod, de får vi förhoppningsvis v. 50. Så har vi lite tur kanske köket är klart till jul. Det vore en fin julklapp, inte sant?

Idag har jag och ungarna bakat pepparkakor och tittat på de oerhört stora snöflingorna som trillade ner från skyn. I bakgrunden spelas julsånger. Det är helt underbart.

Kram på er allihop!

14 november 2008

Spegel, spegel på väggen där...

Ja, då var det fredag igen! Den här veckan har verkligen gått undan. Det är så skönt med en hel helg framför sig. Lattekoppen är full, mums! Kanske blir det lite jobb med köket i helgen, vi får se! Snigeln är på väg till Ulrika, kanske är den redan framme!? 

Y HA EN SKÖN HELG Y

11 november 2008

Snipp, snapp, snut så var tävlingen slut!

Grattis Ulrika, du vann!

Jag bara måste få tacka alla som varit med och tävlat. Vad rolig att det blev så många! Till min stora glädje har jag fått se många nya härliga bloggar i och med tävlingen. Tack för det!

För er som undrar så verkar det som om det gav mer tur med två lottchanser. Det hade Ulrika eftersom hon länkade med bild på sin blogg! Ge inte upp hoppet ni utan bloggar ni hade en röst var allihop. Bättre lycka nästa gång!

Y KRAM Y


9 november 2008

Mums och ögongodis!




Igår var min svägerska med familj här på middag. Vi åt gott och hade det riktigt avslappnat och mysigt. Svägerskan är en mycket talangfull pysslare och gav mig den vackraste vinterbukett jag nånsin fått. Den knåpade hon ihop av granris, snöbär, trollhassel och vita rosor! Inte nog med det - hon har ochså stått och bakat tryffel! Så snygga de är i sin burk ;-)  De ska jag smaka till kaffet idag.

Y Kram på er alla därute! Y
Vad roligt att så många vill vara med 
och tävla om snigeln! 
Vinnaren dras om två dagar!

3 november 2008

Tävlingsdax!



Jag har äntligen beslutat mig för att ha en tävling! Jag funderade länge på vad jag skulle ha som pris. Eftersom jag är en hängiven Tildafantast så fick det bli en Tildasnigel. Den här snigeln passar utmärkt nu till jul men går såklart att ha framme året runt. Eller varför inte i barnens rum! Ett helt allergifritt husdjur, fniss.

Vill du vara med? Lämna en kommentar här. Vill du ha dubbel chans, ta då en av bilderna här ovan och lägg in på din blogg och länka till mig. Sen är det bara att hålla ut till tisdagen den 11 november. 

LYCKA TILL!

2 november 2008

Nu ryker hyllan!



Nu ryker hyllan - sa mannen i igår. Oj då, kanske vore bra att ta en bild innan den tas ner, tänkte jag. Klick, klick sen åkte den ner och grejerna i den har pulats in på andra ställen i vårt hem. Och jag som rensade ut häromdan ;-(. Nåväl, det är ju för att vi bygger om köket. Här ska ett skåp och kyl och frys stå. Min man har varit så duktig och satt upp reglar och annat jox. Jag har målat skåpluckor. 

Nu återstår bara ett litet angenämt problem! Nämligen var jag ska sätta upp hyllan istället. Kanske i badrummet? Vi får se!

Kram på er alla därute i höstmörkret!