31 oktober 2008

Utrensning och smygjul!






Nu har jag rensat ut och stuvat undan de sista pastellgrejerna i mitt vitrinskåp. Istället har lite julsaker fått smyga sig in - sakta, sakta så inte mannen tror jag har gått och blivit helt tossig. Det är så mysigt att tjuvstarta julen. Har aldrig gjort det förut så det känns lite busigt! Fniss.

Den röda jordgubben passar bra nu tillsammans med det vita hjärtat. Snigeln är också en Tilda. Hi, hi - kanske skulle man döpa om sin blogg till Vit & Röd nu i juletid!

Jag roffade åt mig de sista vita ljushusen på Bauhaus igår. Visst är de fina! Bara 59 kr. Hade gärna köpt Walther & co zinkhus men plånboken sa stopp i lagens namn! 

Den stora fina glasburken med metallock fick jag av min goa vän Helen. Zinkskylten köpte jag i Uthuset förra helgen! Textat har jag gjort själv. Tänk om man kunde kalligrafi, hmmmm - drömmande och himlande med ögonen.

Tack för alla gulliga kommentarer, de värmer!
Y Kram Y

30 oktober 2008

Tipp, tapp, tipp tapp och en utmaning!



Det gäller att vara ute i god tid! Ja, så man hinner göra alla roliga saker som surrar runt i huvudet. Idag har jag vabbat för min yngsta, hostiga och småfebriga dotter. Storasyster fick såklart vara hemma nu när det är lov. Som jag berättat är mina barn riktigt pyssliga precis som sin mor. Så idag åkte allt julscrapping fram. Jag har samlat på mig en hel del under åren och det är så kul att kunna plocka fram och bara börja klippa och klistra. Ungarna hugger in på allt som om det vore godis. 

TIPS! När jag köpt handdukar från Green Gate sparar jag alltid de fina tagsen. De passar jättebra till gåvokort eller som här - julkort.

Jag har fått en utmaning av bloggen Min dröm om lantstil. Den lyder som följer:

- Länka den som utmanat dig.
- Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och lite crasy.
- Utmana 7 bloggar att göra detsamma.
- Låt dem få veta att de blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Här är mina 7 grejer!

Tycker inte om att tvätta. Därför läggs allt på hög i tvättstugan tills det blir ohållbart och maskinen får gå oavbrutet en hel helg!

Är lite av en shopoholik, när det gäller inredning, till min plånboks stora förtret.

Älskar det engelska språket! (läs brittisk engelska) Var säkert engelsman i nåt föregående liv. Hi, hi ;-)

Gaybonden Peter i Bonde söker fru på 4an är min gamla klasskompis. Puss på dig (Peter) jag är så glad för din skull ;-) ( Vi har inte setts på år och dar men man blir ju likväl glad att allt ordnar sig för vänner från förr)

Jag tycker det är sååå tråkigt att laga vardagsmat! Tur man har en man som gillar det.

Att köra bil är kul och jag tror att jag är bra på det. Vill prova rally någon gång.

Om jag skulle valt yrkesbana idag hade det nog blivit trädgådsarkitekt, skådespelare eller kirurg. 

Jag överlämnar utmaningen till alla som vill anta den!

Y KRAM Y



28 oktober 2008

Ljushus!

Är de inte helt underbara! Ljushusen från Walter & Co! Den här bilden har jag lånat från Butiken Flitiga Fredrika! Hon säljer dem nu och jag hoppas få lägga vantarna på några av dem. Hoppas, hoppas! Klicka på namnet så kommer du dit!

Jag var till gårdsbutiken Uthuset i söndags när jag var hemma i Gävle. Oj, vad liten och mysig den butiken var. Det blev några små godbitar inköpta där. De får ni se sen, nu är det redan för mörkt att fota. 

Annars är det stort julsug i mitt hjärta just nu. Jag har börjat gotta mig i inredningstidningarnas julnummer. Mums för ögat!

Y Ha det bra alla där ute! Y

24 oktober 2008

En försiktig ängel...



Visst ser hon ut att vara lite försiktig. En ödmjuk och go ängel. Hon hänger i vardagsrummet under en hylla som jag tror att jag köpt på Hans Mikaels. Dekoreringen i hyllan ser kanske lite torftig ut men jag vill inte överbelasta ytan. När kvällen kommer och jag tänder ljusen i lyktorna så känns det helt rätt.

Trevlig helg!

23 oktober 2008

Hemmabyggt linneskåp...

Förvandlingen av vårt hem från ett ganska nybyggt, modernt hem till ett mer lantligt shabby tar tid! Vissa inredningsbeslut som vi tagit ångrar man ju lite ibland. Det här linneskåpet byggde min man ihop för några år sen när vi inte lyckades få tag i något som passade bättre. Vid den tiden kollade jag inte blocket som jag gör nu! Och nu känner jag att den liksom är för stram och alldeles för ekig. Eller hur? Så jag tror att en halvljus grå färg och lite sandpapper får plockas fram för att mitt öga ska bli nöjt. Vad tycker du, vitt eller grått?

lördag åker jag och barnen hem till mina föräldrar i Gävle. Då ska jag försöka hinna med att besöka några inredningsaffärer som Flitiga Fredrika tipsade mig om. Får se om jag hittar nåt vackert att ta med hem.

Y Kram Y

22 oktober 2008

Badrumsdetaljer i turkos och zink!





Här kommer lite detaljbilder från lilla badrummet. Lite mörka bilder men så blir det i suteränghus eftersom detta badrum ligger på nedervåningen längst in. Så tyvärr - inga fönster. Nåväl, jag gillar den turkosa färgen och den passar bra till det gråa kaklet.

Y HA DET BRA Y

19 oktober 2008

En tripp till Flitiga Fredrikas butik!





Tänk vad glad jag blev igår när jag snubblade över en gårdbutiksblogg som till min förvåning finns här i närheten. Flitiga Fredrika har en jättesöt liten butik i källaren i sitt fina gula hus i Sollentuna. Öppet på söndagar har hon också, då när alla andra mysiga affärer är stängda. 

jag for dit och köpte lite zinksaker. Ljusstakelådan har jag sökt efter länge så den fick komma hem ögonaböj. I den fina burken med den vackra etiketten ligger det påsar med god lavendel och amberdoft. De ska man ha i badvattnet, så det ska jag prova. Men några ska få ligga i linneskåpet också! Den vackra kransen har jag inte riktigt bestämt vilken plats den ska få pryda, med det löser sig alltid. Hjärtnålarna ska sättas i något blomarrangemang till jul tänkte jag! 

Nu är det dax att klä på sig och gå ut i höstsolen och njuta!

Y Vi ses! Y

17 oktober 2008

Ny möblering i vardagsrummet!

re!
Efter!
Att möblera om är bland det roligaste jag vet. När vi började med köksbestyren insåg vi att vårt stora matbord skulle passa bättre i vardagsrummet. Då såg man direkt att sofforna behövde stå i vinkel för att inte hela rummet skulle bli "randigt". Det känns mer välkomnande! Eller vad tycker ni?

Kram på alla 
bloggare & tittare 
där ute!
Jag är så glad att ni tittar in!
YYYYYY
Trevlig helg på er!

15 oktober 2008

Insynskydd i vitrinskåpet.

En liten bild på mitt kära vitrinskåp som är från IKEA. Nu har jag äntligen fått fason på insynen! Det såg förskräckligt rörigt ut innan jag satte in tyget i glasdörrarna. Allt är ju hullerombuller därinne. Nu kan man bara ana innehållet (även om blixten gör så att man ser lite för mycket).

Vet ni vad jag tog för tyg? Jo, jag köpte en ljusgenomsläpplig rullgardin på ovan nämnda varuhus. Klippte en lämplig bit och tejpade fast den med maskeringstejp. Smart va! Inga fållar som behövde sys och inget knåpande med uppsättningen. Skönt! Det räckte till ytterligare tre vitrindörrar på en annan möbel också! Rummet blev faktiskt lungnare av denna lilla ändring. Det är glädje för mig!

Ha det bra
YYY

Ljusblått är så skönt för ögonen!





































Det här rummet har växt fram så sakteliga under årens lopp. Det är bara färgen på fondvägg och tyger som har skiftat.  Basen är de enkla vita möblerna från IKEA. 

Lampan har jag gjort av ett tyg från Lene Bjerre. Sittkuddarna som sitter på väggen fyndade jag för halva priset på Inside Living i Täby centrum. Kudden har jag sytt av ett tyg från Stoff och Stil. Överkastet från Green Gate är en present från mormor och morfar. Min man har sågat till skrivbordet av ek och format det så att det passar in framför fönstret. Ekskivan sitter fast på stora vita metallkonsoler.

Ni kan se en bit av garderobsdörren som jag målat med billiga provfärger. Det håller bra kan jag lova! Garderoben är inbyggd med träspont på sidorna. Bänken har egentligen metallben men vi satte den på reglar som döljs av golvlister. Den är perfekt som lekyta eller som sittbänk. 

Ha det bra gott folk!

12 oktober 2008

Middag med vänner...





Jag måste börja med att tacka mina fantastiskt goa vänner som var här på middag igår! Ni är verkligen hur härliga som helst! Jag njöt i fulla drag av ert sällskap. Pussar och kramar till er. Vilka fina presenter sen, ni vet verkligen vad jag gillar, tack! Hoppas att ni hade lika trevligt som jag!
YYY

Kul igår - i dag lite sämre  ;-(   Jag har, som man brukar säga, ont i håret idag. Eller kanske mest i magregionen med små pilar upp till halstrakten. Jag tror ni förstår vad jag menar. Har mest legat i horisontalläge men nu känner jag mig tillräckligt bra för ett inlägg, hi,hi. 

Ha det gott!!!

9 oktober 2008

Vackra anemoner...





Visst är anemoner vackra! Men deras livstid är ack så kort.  Jag tänkte ställa fram dem till middan på lördag. Jag fick tipset att ställa in dem i kylen så att de skulle hålla sig fräscha. Men jag tror det är för kallt i min kyl. För efter en natt i kylan så började bladen skrutta till sig.

för att inte missa njutningen av att se dessa underbara små blommor så fick jag ta och ställa fram dem redan idag. De står i världens minsta små flaskor. De syns inte ens på bilderna, fniss.

Det är många bloggare som har tävlingar och det tycker jag är jättekul. Jag funderar på att ha en tävling jag också. Måste bara komma på något riktigt fint att ge bort. Återkommer snart om det!

YKRAMY

8 oktober 2008

Höstpiffning!





Pelargonerna har äntligen plockats in! Jag har väl varit lite slarvig men de har faktiskt klarat flera frostiga nätter. Nu har de blivit ersatta av en sån här vit blomma, som jag absolut inte kan komma ihåg namnet på just nu. Nåväl, jag tycker den är fin. 

Jag gillar verkligen eukalyptuskransar, delvis för att de blir billiga, så jag gjorde en stor en till ytterdörren. 

Mosshjärtana köpte jag förra året och de är fortafarande fina. De har hängt ute i förrådet och klarat sig bra i väme, kyla, fukt och torka.

Y Ha det bra Y